Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το δικο μου συρταρι!!!!!

Μετα την προσκληση της Ρενας για τη φιλανθρωπικη Εκθεση στη
Θεσσαλονικη,εψαχνα μανιωδως να βρω ενα συρταρακι!Ρωτησα κι αλλους μηπως και......αλλα,επι ματαιω....Δυστυχως,κανενα συρταρακι δεν ηθελε ν'αποχωριστει το επιπλο του!!!!!!!!!!!!!Ηλπιζα ομως!!!!!!
Και καθως εκανα βολτα στα διπλανα σπιτακια της γειτονιας,να η λυση μπροστα  μου!!!!!Στο σπιτακι της Λουρδης ενα ωραιο καφασι,ειχε μεταμορφωθει σε εργο τεχνης!!!!!!!!!!Την ευχαριστω πολυ-κι ας μην το ξερει,θα την επισκεφθω ομως να την ευχαριστησω-γιατι εδωσε λυση στο προβλημα μου!!!!!!!Επρεπε και ηθελα να συνεισφερω κι εγω σ'αυτον τον αγωνα που κανουν οι γειτονισες της Θεσσαλονικης και η Ρενα!!!!!
Βρηκα λοιπον απ'τη λαικη ενα ωραιο καφασι-τι να σας πω μου φανηκε κουκλα-γιατι απλουστατα μουδινε λυση!!!!!
Το εκοψα γιατι ηταν τεραστιο,το καρφωσα,το εντυσα με υφασμα σαν καμποτο απο κατι παλια  κεντηματα,το ζωγραφισα,το εβαψα,το στολισα και ετοιμο το αρκουδοσπιτακι!!!!!!!
Τα γραμματα ειναι απο χαρτονι και τα εντυσα με χαρτινη κολλα!!!!!
Και η  SWEET καμαρωνει στην αυλη της!!!!!!






Τα καγκελακια ειναι τα στηριγματα που υπαρχουν μεσα στους καμβαδες ζωγραφικης που αγοραζω για τους πινακες μου.




Τελικα με παιδεψε λιγο το καφασο-συρταρι χαχαχαχα αλλα νομιζω εκανα την Sweet ευτυχισμενη στο σπιτακι της και καμαρωνει!!!!!


Θελω να ευχαριστησω πολυ την Μαρια απο το Scrapmaria.blogspot.com και της κανω ενα δωρακι ολοψυχα μεσα απο την καρδια μου



Μαρακι μου για σενα!!!!!

Ευχομαι σε ολους Καλη Εβδομαδα!!!!!

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αντιθεσεις

Καλη εβδομαδα σε ολους!!!!!!!!
Περασε και αυτο το Πασχα!Ολοι μας εχουμε ακομα την γλυκα των εορτων αλλα και μια πικρα,το τι μας περιμενει απο δω και περα!!!!!!
Αλλοιμονο στους Ελληνες,αν δεν βαλαν μυαλο!!!
Γυριζουμε πισω στη καθημερινοτητα,στη πραγματικη ζωη αλλα και το ονειρο!!!!!Στη τεχνη,στη μονη διεξοδο του μυαλου,που σαν νεραιδα,με το μαγικο ραβδακι της,σε παει σ'αλλους κοσμους,ονειρεμενους,στην αθωοτητα των παιδικων χρονων!!!!!!!
Η  ζωγραφικη ηταν η μεγαλη μου αγαπη απο παιδι!!!Οτι εβλεπα,το ζωγραφιζα!!!Ποτε δεν τη σπουδασα.Ποτε κανεις δεν μου ειπε για χρωματα, η  τεχνικες, η υλικα.Οτι ελεγε το μυαλο μου!!
Πριν μερικα χρονια,μανιωδης αναγνωστρια του περιοδικου Ιδανικο Σπιτι,ξεφυλλιζα τις σελιδες του και σταματησα σε μια φωτογραφια ενος σπιτιου,στην  Αραχωβα.Αυτη που μου αρεσε πιο πολυ,ηταν πολυ μικρη!Εμενα ομως με ταξιδεψε!!!!!Ηθελα να τη ζωγραφισω στο χαρτι!!!!Και τοκανα!!!Ενα πραγματικο σπιτι,σε χειμωνιατικο τοπιο,στη δικη μου παλετα!!!!!Με μπογιες απ'τη κασετινα της ανηψιας μου,ενα φυλλο Α4 και το μερακι μου!!!!!!!



Χειμωνιατικο τοπιο στη καρδια της ανοιξης!!!!
Περιμενοντας τ' ομορφο καλοκαιρακι,ανθισαν οι τοιχοι με μποκαβιλιες!!!!!!!!!Ακρυλικα χρωματα στο τοιχο του πλυσταριου!!!!











Λουλουδια και θαλασσα στη πολη!!!!Ετσι για να ξεφευγουμε λιγο!!!!!!!!Δια χειρος Μαριας!!!!!!!

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Δελφινακι - Sunset Διαγωνισμος

Το blog Δελφινακι - Sunset, απο την ομορφη Κυπρο μας κανει Διαγωνισμο με θεμα : Μωβ Δελφινακι. Παρακατω παραθετω την δικη μου συμμετοχη








Καλα Ταξιδια Δελφινακι σε απανεμες θαλασσες!!!!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πανω στο κυμα!!

Υπαρχουν υλικα τα οποια ειναι καθ'ολα χρησιμα κι ομως τα πεταμε.Οπως το φελιζολ.Υλικο λιγο δυσκολο σε κατασκευες και στο κοψιμο-με ζεστο μαχαιρι κοβεται μια χαρα-αλλα απειρες οι εφαρμογες του!!!Η αγορα ενος  καινουργιου πλυντηριου  λοιπον  αποδειχτηκε  πολυτιμη!Η συσκευασια ειχε πολυ φελιζολ!!Καποια κομματια  ηταν και  με κυματιστα σχεδια και  λυπηθηκα να τα πεταξω.
Σκεφτομουν λοιπον πως να τ'αξιοποιησω!!!Ετσι σκεφτηκα να κανω ενα καδρακι θαλασσινο,να στολισω το καλοκαιρακι καποιο τοιχο στον κηπο να ομορφηνει το περιβαλλον,μιας και τους  μαυρους καιρους που ζουμε,το φως  που μας δινει η δημιουργια,μας δινει κουραγιο!
Ανεξοδα και με πολυ φαντασια,πολυ μερακι για ζωη και λιγο κοπο!!!!!
Χρειαστηκα 2 φυλλα χαλκου και αλουμινιου,αγορασμενα απο το Πλαισιο, atlakol, 4 καλαμακια που φιαχνουμε σουβλακια, πλαστικη μπογια που βαφουμε τοιχους, μπογια  που  βαφουμε  τα καγκελα, ψαλιδι, σελοτειπ και χαρτονι μαυρο.
Κολλησα  πρωτα  τα  4 κομματια  φελιζολ με  atlacol,σε σχημα  κορνιζας καδρου.Τ'αφησα  να στεγνωσουν  και μετα τα  εβαψα  με τη μπογια που  βαφουμε τα καγκελα  μιας και αυτη τη δουλεια  απ'τα χερια μου περναει και παντα εχω μπογιες στο σπιτι.
Μετα απο  πολυ ψαξιμο,πολυ διαβασμα  για το πως μπορω να κανω  κρακελε  μια επιφανεια και κανοντας πολλα πειραματα  με  υλικα  που ειχα στο σπιτι,απο τα  διαφορα  μαστορεματα  που  κανω,ανακαλυψα  το εξης: Αν  βαψουμε  μια  επιφανεια,ακομη  και καπλαμα,με   μπογια για  καγκελα και  μετα απο λιγα λεφτα  περασουμε  απο πανω  πλαστικη  μπογια  για τοιχους,εχουμε το καλυτερο κρακελε!!!!!!!!
Αυτο εκανα και  στο φελιζολ!Πανω απο  τη   μπογια  για καγκελα,περασα  πλαστικο και  μεσα σε δυο λεπτα,να το κρακελε!!!!
Στεγνωσε  γρηγορα,περιπου  σε μια  ωρα. Μετα το πιτσιλισα τιναζοντας το πινελο με ασπρη μπογια και ετοιμο το πλαισιο!
Μετα ζωγραφισα στο χαλκο και στο αλουμινιο τα σχηματα   που  ηθελα   και τα  εκοψα  με  το ψαλιδι. Πηρα τα καλαμακια και τα εμπηξα  ευκολα   στο  φελιζολ μεσα και επανω τους  κολλησα με  σελοτειπ  τα  σχηματα-το καραβακι,τα  πανια,και τα κυματα.
Εβαλα απο πισω το μαυρο χαρτονι,το οποιο το κολλησα  με  σελοτειπ  κι οχι με κολλα,μηπως και χρειαστει να το βγαλω για ν' αλλαξω κατι ,και  τελος εμπηξα το περιθωριο  που αφησα απο κατω  απο  το  χαλκινο γλαρο μεσα στο  φελιζολ,και ετοιμο το καδρο!




Κρακελε



Πισω Επιφανεια


Πλαγια Επιφανεια


Λεπτομερεια Καραβι


Λεπτομερεια Γλαρος





Χαλκος - Αλουμινιο - Καλαμακια

Ηθικον Διδαγμα : Τιποτα δεν παει χαμενο!!!!


Aφιερωμενο στη φιλη μου Παρασκευη Μαλουχου που με τιμησε στο blog της

http://musicpicturesartetc.blogspot.com/

με αγαπη και εκτιμηση για το καλωσορισμα που μου εκανε!