Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σαν μικρα παιδια.....

Βεγγουλης
Αυτος ειναι ο Βεγγουλης μας....Σ΄ενα μηνα κλεινει τα δυο χρονια.Τον εφερε ο συζυγος και απ΄την πρωτη ματια τον αγαπησα.Τον αγαπησαμε ολοι μας και τον αγαπαμε.Γλυτωσε το δρομο.Του δωσαμε τη προστασια του σπιτιου και μας δινει καθημερινα χαρα και πολυ-πολυ αγαπη!Ολη τη μερα τρεχει στο κηπο,παιζει με τα παιχνιδια του,κυνηγαει τις γατες κι οταν κουραστει ανεβαινει επανω  και καθεται ορθιος στο μπαλκονι  ακουμπωντας τα μπροστινα του ποδια στο καγκελο κοιτωντας γυρω -γυρω το σπιτι μη περασει κουνουπι!Τελειος φυλακας!Παντα στο τρεχιο!Εξ ου και τ΄ονομα.Βεγγος!!!!!!!
Κι ας μη θεωρηθει ασεβεια στο μεγαλο μας ηθοποιο το οτι δωσαμε σ΄ενα σκυλο τ'ονομα του.Αλλα η αγαπη της κορης μου απο μικρη στον ηθοποιο μας αλλα και σ'ολα τα σκυλια που ειχαμε,την εκανε και τα φωναζε ολα Βεγγο!Κι αυτος ανταποκρινεται στ΄ονομα,ολο τρεχει και νοιαζεται για ολα.Γι΄αυτο και τον φροντιζουμε,δηλ.τον φροντιζω σαν μικρο παιδι,εξ αλλου ολο με μενα ειναι,στο σπιτι.
Βεβαια πολλοι μπορει να πουν τοση αγαπη σ'ενα σκυλο,τη στιγμη που υπαρχουν σημερα παιδια που πεινανε?
Οταν αγαπας τη ζωη,αγαπας ολα τα πλασματα του θεου,ανθρωπους και ζωα.Το ενα δεν αποκλειει το αλλο.Ο ανθρωπος που σεβεται τον εαυτο του, δινει χερι βοηθειας σε καθε τι αδυναμο σ'αυτον το κοσμο. Και τα ζωα απο εμας εξαρτωνται σε ολα.
Δωσε την αγαπη σου παντου,να νοιωσεις ανθρωπος,ελεγε ο παππους μου που ειχε χειροτονηθει στο
Φαναρι της Πολης και πεθανε πανω στο αναλογιο στην εκκλησια.
Σαν το μικρο μου το παιδι λοιπον ο Βεγγακος....
Τωρα το αλλο μου το παιδακι,το εκ γεννησεως πριν περιπου 28 χρονια,ειναι το Λιτσακι μου.Κι αυτη νομιζω ακομα οτι ειναι μωρο.....Τη φροντιζω σαν μικρο παιδι,και φωναζει.Μονη της 5 χρονια στην Αγγλια και ταβγαλε περα.Εγω ομως τη νοιωθω ακομα το μωρο μου,το μικρο παιδακι που θελει φροντιδα.Δεν ειμαι υπερπροστατευτικη,δεν της υπαγορευω τι θα κανει αλλα θελω ναχει τη τρυφεροτητα της μαμας  που την αγαπα και την προστατευει.
Ετσι πριν καιρο καθαριζοντας μια φωτογραφια της που ειναι 6 χρονων και ειναι κρεμασμενη στο σαλονι, κατι δεν μου αρεσε στη κορνιζα της.Ετσι σκεφτηκα να την διακοσμησω λιγο!
Πηρα λοιπον πηλο απ 'το Πλαισιο και εφιαξα τριανταφυλλακια να την πλαισιωσω!Τα κολλησα στην κορνιζα  με Atlakoll αφου τα στεγνωσα,τα εβαψα και ιδου η Τριανταφυλλιτσα μου!



Τα μικρα τριανταφυλλακια επανω τα εφιαξα τωρα για να μπουν στην αριστερη γωνια της εικονας γιατι οταν το κρεμασα,εγερνε λιγο.Σκοπευω να το βαψω και ασπρο το γυρω-γυρω,γιατι το χρυσο δεν μου ταιριαζει σε μικρο παιδι.Το βαραινει νομιζω.
Αυτα περι τεχνης!!!!!
Καληνυχτα σε ολο τον κοσμο κι ας ελπισουμε αυριο σε μια καλυτερη μερα,ανοιξιατη.


6 σχόλια:

  1. Μαρία μου...τα τριανταφυλλάκια πανέμορφα.....δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με ευγενείς πηλούς.....εγώ κάτι βρωμο-χαρτοπολτούς κάνω.....αλλά πού θα μου πάει....δεν θα μου ξεφύγουν ...φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενιτσα.Τη τεχνη την εχεις στα χερια!Δοκιμασε με πηλο,θα τα καταφερεις νομιζω.

      Διαγραφή
  2. Ξέχασα να πω....ο Βέγγος είναι πανέμορφος. Πριν 2 χρόνια αποκτήσαμε κι εμείς ένα αδεσποτάκι (τον έχω κάνει....θέμα) και μας άλλαξε τη ζωή.....και σε καταλαβαίνω.

    Επίσης μία επισήμανση.....να πεις σ' αυτόν που σου έφτιαξε τη σελίδα σου να σου βάλει στο πλάϊ και τον πίνακα με τους followers.....ν' αρχίσουμε να γραφόμαστε..θα βλέπεις καθημερινά νέα πρόσωπα να σε παρακολουθούν και θα χαίρεσαι...όπως εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεγγακος ειναι η λατρεια μας!!!
      Η κορη μου το εφιαξε!θα το εμπλουτισω σιγα-σιγα.Νασαι καλα που με τιμησες.
      Φιλακια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  3. Ο σκύλος σου κούκλος και γλυκούλης μου φαίνεται, όσο για τη κορνίζα..με τέτοια κούκλα μέσα της τι χρειάζονται τα τριαντάφυλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγαπη της μανας αχτιδουλα μου!!Το ξερεις καλα εσυ αυτο!!!!Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Νασαι καλα.Σου στελνω την αγαπη μου.

      Διαγραφή