Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πανω στο κυμα!!

Υπαρχουν υλικα τα οποια ειναι καθ'ολα χρησιμα κι ομως τα πεταμε.Οπως το φελιζολ.Υλικο λιγο δυσκολο σε κατασκευες και στο κοψιμο-με ζεστο μαχαιρι κοβεται μια χαρα-αλλα απειρες οι εφαρμογες του!!!Η αγορα ενος  καινουργιου πλυντηριου  λοιπον  αποδειχτηκε  πολυτιμη!Η συσκευασια ειχε πολυ φελιζολ!!Καποια κομματια  ηταν και  με κυματιστα σχεδια και  λυπηθηκα να τα πεταξω.
Σκεφτομουν λοιπον πως να τ'αξιοποιησω!!!Ετσι σκεφτηκα να κανω ενα καδρακι θαλασσινο,να στολισω το καλοκαιρακι καποιο τοιχο στον κηπο να ομορφηνει το περιβαλλον,μιας και τους  μαυρους καιρους που ζουμε,το φως  που μας δινει η δημιουργια,μας δινει κουραγιο!
Ανεξοδα και με πολυ φαντασια,πολυ μερακι για ζωη και λιγο κοπο!!!!!
Χρειαστηκα 2 φυλλα χαλκου και αλουμινιου,αγορασμενα απο το Πλαισιο, atlakol, 4 καλαμακια που φιαχνουμε σουβλακια, πλαστικη μπογια που βαφουμε τοιχους, μπογια  που  βαφουμε  τα καγκελα, ψαλιδι, σελοτειπ και χαρτονι μαυρο.
Κολλησα  πρωτα  τα  4 κομματια  φελιζολ με  atlacol,σε σχημα  κορνιζας καδρου.Τ'αφησα  να στεγνωσουν  και μετα τα  εβαψα  με τη μπογια που  βαφουμε τα καγκελα  μιας και αυτη τη δουλεια  απ'τα χερια μου περναει και παντα εχω μπογιες στο σπιτι.
Μετα απο  πολυ ψαξιμο,πολυ διαβασμα  για το πως μπορω να κανω  κρακελε  μια επιφανεια και κανοντας πολλα πειραματα  με  υλικα  που ειχα στο σπιτι,απο τα  διαφορα  μαστορεματα  που  κανω,ανακαλυψα  το εξης: Αν  βαψουμε  μια  επιφανεια,ακομη  και καπλαμα,με   μπογια για  καγκελα και  μετα απο λιγα λεφτα  περασουμε  απο πανω  πλαστικη  μπογια  για τοιχους,εχουμε το καλυτερο κρακελε!!!!!!!!
Αυτο εκανα και  στο φελιζολ!Πανω απο  τη   μπογια  για καγκελα,περασα  πλαστικο και  μεσα σε δυο λεπτα,να το κρακελε!!!!
Στεγνωσε  γρηγορα,περιπου  σε μια  ωρα. Μετα το πιτσιλισα τιναζοντας το πινελο με ασπρη μπογια και ετοιμο το πλαισιο!
Μετα ζωγραφισα στο χαλκο και στο αλουμινιο τα σχηματα   που  ηθελα   και τα  εκοψα  με  το ψαλιδι. Πηρα τα καλαμακια και τα εμπηξα  ευκολα   στο  φελιζολ μεσα και επανω τους  κολλησα με  σελοτειπ  τα  σχηματα-το καραβακι,τα  πανια,και τα κυματα.
Εβαλα απο πισω το μαυρο χαρτονι,το οποιο το κολλησα  με  σελοτειπ  κι οχι με κολλα,μηπως και χρειαστει να το βγαλω για ν' αλλαξω κατι ,και  τελος εμπηξα το περιθωριο  που αφησα απο κατω  απο  το  χαλκινο γλαρο μεσα στο  φελιζολ,και ετοιμο το καδρο!




Κρακελε



Πισω Επιφανεια


Πλαγια Επιφανεια


Λεπτομερεια Καραβι


Λεπτομερεια Γλαρος





Χαλκος - Αλουμινιο - Καλαμακια

Ηθικον Διδαγμα : Τιποτα δεν παει χαμενο!!!!


Aφιερωμενο στη φιλη μου Παρασκευη Μαλουχου που με τιμησε στο blog της

http://musicpicturesartetc.blogspot.com/

με αγαπη και εκτιμηση για το καλωσορισμα που μου εκανε!

11 σχόλια:

  1. ΩΩΩ!!!
    δεν έπρεπε... δεν ήταν ανάγκη!
    Τι μεγάλη τιμή, αγαπητή Μαρία, που
    μου κάνεις... Χίλια ευχαριστώ!!!
    Θα το πάρω το καράβι σου.. για να ταξειδεύω στις μουσικές, στις εικόνες, στις τέχνες και στα κλπ μου!!!
    Ευχαριστώ πολύ!
    Παρασκευή Μαλούχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μαρία μου ... Καλωσόρισες στο δελφινοσπιτικό μου.... καλώς σε βρίσκω και γω στο δικό σου χώρο ... Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την καλή σου διάθεση και το χρόνο σου να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό μου. Με μεγάλη μου χαρά να δημιουργήσεις ότι σε γεμίζει εσένα φτάνει να είναι στο θέμα του διαγωνισμού μου, κι από τι βλέπω είναι άρα γιατί όχι;;; Ειδικά κιόλας που συνδυάζει και τα δύο δελφινάκι και μωβ. Ναι είναι αλήθεια τα δελφινάκια είναι καλή παρεούλα και πολύ γλυκά πλασματάκια. Χαίρομαι να συναντώ ανθρώπους που αγαπάνε κι αυτοί τα δελφινάκια...

    Ευχαριστώ για την αγάπη προς την Κύπρο. Και γω χάρηκα που σε βρήκα. Εχεις όμορφο χώρο ... έγινα και γω μέλος σου . Ευχαριστώ για την επίσκεψη και την εγγραφή ως μέλος στους ανάγνωστες.

    Φιλούθκια κυπριακά :)

    Πάντα επιτυχίες στο ιστολόγιο σου (είδα ότι είναι καινούριο) και μου άρεσε πολύ που έχεις και εσύ μωβ παντού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν βλεπω καπου το μωβ δελφινακι... ή είναι κάπου και δε το βλεπω; :) οταν ειναι ετοιμο με ενημερωνεις μαρια μου για να το αναρτησω στο μπλοκ μου ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστω δελφινακι μου!Το ετοιμαζω κιολας τωρα.Το απογευμα θα κανω αναρτηση.Η Κυπρος ειναι παντα στη καρδια μας και τωρα με τη δορυφορικη TVβλεπουμε και το RIKSAT.M'αρεσε πολυ το Μανωλης και Κατινα ,αλλα το κοψανε δυστυχως.Βλεπω και το πρωινο με τη συνονοματη τη Γαβριελλα.Το πατρικο μου ειναι Χριστοδουλου.Η Κυπρος μας ποναει,τους Ελλαδιτες,γιατι ολοι ειμαστε Ελληνες,κι εσεις κι εμεις!!!!!
    Νασαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωωωω σ ευχαριστώ για την αγάπη προς την Κύπρο.. και τα καλά σου λόγια... και γω ΕΛΛΑΔΑ και ΚΥΠΡΟΣ τις θεωρώ μια χώρα.. Στο μπλοκάκι μου βάζω πολλά για την Ελλάδα πολλές αναρτήσεις , έχω και σημαίες.. Εχεις κάποια σχέση με Κϋπρο; Διότι τα επίθετα αυτά είναι Κυπριακά.. Ά νόμιζα Μαρία σε λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Μαρία μου .Η αγάπη για την τέχνη ,την δημιουργία και πολύ η φαντασία βγάζουν υπέροχα αποτελέσματα όπως αυτό το δημιούργημά σου. Είναι υπέροχο . Ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου .Να έχεις μια υπέροχη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΜΠΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑ , ΕΝΝΟΕΙΣ ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι λαδομπογια,αυτη που βαφουμε καγκελα και ξυλα.Αν περασεις ενα παχυ στρωμα μπογιας κατα μηκος-η μπογια να μην ειναι πολυ αραιη-την επιφανεια που θες και μετα περασεις απο πανω ενα χερι πλαστικο-αυτο που βαφουμε τους τοιχους-εχεις το καλυτερο κρακελε!!!!!!Γινεται σε ξυλο,σε νοβοπαν,σε φελιζολ,σε σιδερο,σε τοιχο σαν τεχνοτροπια,παντου εγω τοχω κανει,αρκει να ενωθουν αυτα τα δυο υλικα!Ξεχασα να σου πω,αφηνουμε λιγο να τραβηξει η λαδομπογια,αναλογα τον καιρο,αν ειναι στεγνωτης η οχι.Ολοι εχουμε τετοια υλικα στο σπιτι κι εγω εψαχνα να βρω τροπο κι εκανα πειραματα!!!!Τωρα τα χρωματα δεν παιζουν ρολο,οτι συνδυασμους θελουμε, κανουμε.
      Δοκιμασε,ειναι ευκολο!!

      Διαγραφή